02 Octombrie 2017Sursa: IPJ IAŞI

PESTE 100 DE ELEVI S-AU ÎNTÂLNIT CU POLIŢIŞTII ÎN PRIMA ZI A SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂŢII

În data de 2 octombrie a.c., între orele 12:00-13:00, în cadrul evenimentului ,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, ediţia a-II-a 2017, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat şi desfăşurat o activitate educativ-preventivă la Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii ”Gh. Mârzescu” Iaşi.

În cadrul acestei întâlniri poliţiştii au lansat deschiderea „Săptămâna prevenii

criminalităţii”, prima zi fiind dedicată „Delicvenţei Juvenile”.

Cu aceasta ocazie au fost prezentate principalele măsuri ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală (în familie, la şcoală, pe stradă) şi a bunurilor, prevenirea faptelor comise cu violenţă –consecinţele legale ale adoptării unor comportamente agresive, implicarea în fapte de violenţă.

Totodată s-a atras atenţia asupra formelor de agresiune întâlnite în şcoli, de

la îmbrânceli şi jigniri, până la injurii, vulgarităţi, intimidările fizice şi verbale,

anturajul şi influenţele acestuia.

 Au fost prezentate un material video şi un material PowerPoint ce au un conţinut

preventiv şi au fost purtate discuţii pe cazuri concrete, în cadrul cărora au fost făcute  precizări clare privind modul de operare, mijloacele folosite de infractori.

La aceste activităţi au participat în total 110 elevi (din clasele a-IX-a) şi 4 cadre

didactice.

  •  

În cea de-a doua zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității, începând cu ora 10.00, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii de proximitate din cadrul Secției 4 Poliție Iași  vor lansa la Școala Gimnazială ,,Gh. I. Brătianu” Iași Campania ,,Ce faci dacă?”.  Aceasta are drept scop creșterea gradului de informare al elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal din județul Iași cu privire la identificarea unor situații de risc și modalitățile cele mai adecvate de gestionare ale acestora. Campania se va derula pe parcursul anului școlar 2017-2018.