12 Septembrie 2017Sursa: IPJ IAŞI

POLIŢIŞTII IEŞENI S-AU ÎNTÂLNIT CU COPIII, ÎN CADRUL PROIECULUI ŞCOALA MOBILĂ

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și reprezentanții Asociației Salvați Copiii Iași au organizat o acțiune având ca beneficiari copii dintr-o zonă defavorizată din periferia municipiului Iași, respectiv șes Bahlui.

Astfel, peste 30 de copii și părinți au primit cu entuziasm vizita polițiștilor și a specialiștilor Salvați Copiii Iași, fiind organizate o serie de activități interactive dedicate celor mici, având ca scop promovarea educației în rândul copiilor, a importanței școlii, dar și a siguranței personale.           

***     

Şcoala Mobilă este un instrument educaţional conceput pentru copiii neşcolarizaţi/cu risc de abandon şcolar. Acest instrument este adaptat atât tehnic cât şi pedagogic la realitatea copiilor cu dificultăţi şcolare, iar scopul principal este de a oferi servicii educaţionale stradale.

Şcoala Mobilă este construită pe un sistem cu 4 roţi, care permite lucrătorilor stradali să o transporte cu uşurinţă în diferite zone ale oraşului sau în zone rurale. Şcoala Mobilă este  formată dintr-o serie de 5 table conectate între ele, care se pliază ajungând de la o dimensiune de jumătate de metru la  6 metri lungime. De aceste table se   ataşează  planşe magnetice structurate pe diferite domenii: drepturile copilului, literatură, matematică, vocabular, educaţie pentru sănătate, terapie creativă, educație rutieră, siguranță personală, prevenire consum droguri, prevenire HIV/SIDA.

Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi deţine în prezent peste 300 de materiale educaţionale care pot fi ataşate Şcolii Mobile, Inspectoratul de Poliție Județean Iași fiind unul dintre partenerii strategici în promovarea acestui instrument de lucru la nivelul județului Iași.