04 Septembrie 2017Sursa: IPJ IAŞI

POLIŢIŞTII RUTIERI VĂ RECOMANDĂ:

Poliţia  Rutieră  recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de a conduce, fără bruscarea comenzilor vehiculelor.

Efectuați fiecare manevră rutieră după o temeinică asigurare şi evitați depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. 

Păstraţi o distanţă corespunzătoare în mers, astfel încât să puteţi opri în condiţii de siguranţă dacă cel care rulează în faţa dumneavoastră frânează brusc!

După efectuarea fiecărei depăşiri, reveniţi pe banda de circulaţie pe care vă deplasaţi iniţial.

Nu acceleraţi când un alt autoturism se angajează în depăşirea vehiculului condus de dumneavoastră!

Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că toţi ocupanţii şi-au pus centurile de siguranţă, precum şi dispozitivele de fixare pentru copii!

Respectați limita legală de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandăm să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.