22 Martie 2018Sursa: IPJ IAŞI

TINERI ALĂTURI DE POLIŢIŞTI, LA TÂRGU FRUMOS ȘI HÎRLĂU

Premergător   ZILEI  POLIŢIEI ROMÂNE, care va fi sărbătorită la data 25 martie a.c., în perioada 20 - 21 martie a.c., poliţiştii de la Târgu Frumos și Hîrlău împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică Iași, Serviciului Criminalistic, Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale au desfăşurat o activitate de prezentare a tehnicii din dotarea Poliţiei Ieşene, iar tinerii au primit informaţii utile cu privire la activitatea desfăşurată de instituţia noastră, pentru menţinerea siguranţei cetăţeanului.

 Astfel, a fost prezentat armamentul şi echipamentul  folosit de luptătorii S.A.S. în misiuni, autospeciale rutiere echipate cu aparatură radar şi laboratorul criminalistic.

Poliţiştii de proximitate au oferit participanţilor sfaturi antivictimale, antiinfracţionale şi informaţii privind legislaţia penală şi contravenţională.

Cu această ocazie, au fost distribuite 800 de pliante cu recomandări pentru prevenirea înşelăciunilor, furturilor din locuinţe și violenţei domestice.

Totodată, persoanelor interesate le-au fost înmânate pliante cu informaţii privind admiterea în unităţile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

La activitatea au participat peste 800 de persoane, printre care elevi şi cadre didactice de la Liceul Tehnologic ,,Petru Rareş”, Şcoala Gimnazială ,,I. Creangă” şi Şcoala Gimnazială ,,G. Ibrăileanu”, care s-au declarant încântaţi de profesia de poliţist.                 

La data de 21 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tg. Frumos şi Secţiei 7 Poliţie Rurală Tg. Frumos au desfășurat, premergător Zilei Poliţiei Române-2018, o activitate de cinstire a eroilor căzuţi pentru apărarea ţării, în comunele Strunga şi Butea şi la Castelul Miclăuşeni.

Cu această ocazie, a fost depusă o coroană la Monumentul Eroilor din com. Strunga.

De asemenea,  au fost prezentate aspecte legate de istoria oraşului Tg. Frumos, a poliţiei orăşeneşti, fiind evocate actelor de eroism ale ostaşilor români în cadrul Bătăliei de la Tg. Frumos din aprilie-august 1944.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Centrului Militar Zonal Iaşi, profesori din cadrul unităţilor de învăţământ şi 50 de poliţişti.