În perioada aprilie – septembrie 2014 s-a derulat la nivel național campania „INFRACTORII TE POT CUNOAŞTE MAI BINE DECÂT CREZI” care a avut drept scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor.

            Campania a fost inițiată de Inspectoratul General al Poliției Române, prin Institutul pentru Cercetarea și Prevenirea Criminalității în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi implementarea campaniei s-a realizat de către Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalității şi Serviciul Ordine Publică, prin agenții de ordine publică și de proximitate.

            Activităţile circumscrise acestei iniţiative au vizat transmiterea de recomandări cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum şi stabilirea unor întâlniri ale poliţiştilor de prevenire cu beneficiarii acestui proiect.

Astfel, pentru promovarea mesajelor campaniei, au fost distribuite flyere cu recomandări preventive şi afişe, ce au fost expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice.

De asemenea, pentru promovarea mesajelor preventive, a fost realizat un microsite, un clip video ce a fost distribuit prin reţeaua internet, un spot video realizat de o trupă umoristică, iar 18 imagini representative au fost distribuite prin reţelele de socializare.

Totodată, în vederea diseminării mesajelor destinate prevenirii tâlhăriilor, furturilor din locuinţe şi a furturilor de şi din auto, polițiștii au organizat întâlniri cu grupuri ţintă: asociaţii de proprietari, asociaţii profesionale, angajaţi ai unor instituţii sau societăţi comerciale