05 Octombrie 2017Sursa: IPJ IAŞI

BULETIN DE PRESĂ 05.10.2017

ACCIDENT RUTIER UŞOR
 

La data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 17.00 poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Gavril Muzicescu, din mun. Iaşi, s-a produs un accident rutier soldat cu victime omeneşti.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat că un bărbat, de 44 de ani, în timp ce ar fi condus un tramvai pe strada Gavril Muzicescu, ar fi acroşat o tânără care s-ar fi angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis pietonilor.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea uşoara a tinerei, care a fost transportată la spital.

Vatmanul a fost testat alcoolscoopic, rezultatul testului fiind negativ. 

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă.

 

ACŢIUNE ÎN TRAFICUL DIN MUN. IAŞI


La data de 4 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor şi a celorlalte cauze generatoare de evenimente rutiere.

 Au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.210 lei, dintre care 8 pentru neacordare prioritate pietoni, iar restul pentru alte abateri.

 Au fost reţinute 8 permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

Spre exemplu, un bărbat, de 24 ani, din mun. Iaşi a condus un autoturism pe str. Vasile Lupu din mun. Iaşi, fără a acorda prioritate de trecere unui pieton care traversa regulamentar strada. Acesta a fost sancţionat cu amendă, în valoare de 580 lei si reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 zile.

 

ACŢIUNE LA TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ

La data de 4 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier- Biroul Drumuri Naţionale şi Europene  împreună cu structurile de profil din teritoriu (Biroul Rutier Paşcani, Compartimentul Rutier Tîrgu Frumos şi Compartimentul Rutier Hârlău) au desfăşurat, pe drumurile naţionale şi pe DE 583 acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale însemnate, ce au loc pe drumurile publice la trecerile la nivel cu calea ferată.

Au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 2 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, iar restul pentru alte abateri.

Au fost reţinute 12 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemplu :

Un bărbat, de 21 ani, din comuna Miroslava a condus un autovehicul  pe DC 25, iar la trecerea la nivel cu calea ferată dublă fără bariere, nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier “Oprire”. Acesta a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, cu amendă în cuantum de 1.305 lei.

CONDUCEA UN AUTOTURISM FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 

În ziua de 4 octombrie a.c., în jurul orei 12.00, poliţiştii Postului de Poliţie Coarnele Caprei au depistat un tânăr, de 25 ani, în timp ce conducea, pe DJ 281D , pe raza satului Petroşica, un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul  fără permis de conducere, iar cercetările continuă.