07 Septembrie 2023Sursa: IPJ IAȘI

BULETIN DE PRESĂ 07.09.2023

ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 06 septembrie 2023 poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 350 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.

Poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 104 de evenimente, dintre care 93 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost aplicate 357 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 108.120 de lei și au fost constatate 22 de infracțiuni.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 31 de permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

DOSAR PENAL PENTR FURT

La data de 06 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tansa au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Tansa, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras de pe un câmp mai mulți baloți de fân, care îi aparțin.

Din cercetările efectuate a rezultat că, la data de 05 septembrie a.c., un tânăr în vârstă de 21 de ani ar fi mers pe o parcelă din extravilanul comunei și ar fi încărcat baloții de fân pe care i-ar fi dus acasă, cauzându-i bărbatului un prejudiciu de 400 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat proprietarului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt”.

Cercetările continuă.

MANDAT DE EXECUTARE PUS ÎN APLICARE DE CĂTRE POLIȚIȘTI

La data de 06 septembrie a.c., polițiștii Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Iași, pe numele unui tânăr în vârstă de 26 de ani.

Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 1 an, 11 luni și 10 zile închisoare pentru comiterea infracțiunii de ,,furt calificat”.

Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi în vederea executării pedepsei.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 06 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au identificat un bărbat de 48 de ani, din județul Neamț, ce se deplasa cu un auto, pe DE 583, în localitatea Războieni.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că acesta ar avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Cercetările continuă.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI

La data de 06 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiilor de Poliție Urbană 1-6, Biroului Rutier Iași, Biroului de Investigații Criminale Iași, Serviciului Acțiuni Speciale Iași, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Iaşi au organizat şi executat o acțiune în municipiul Iaşi, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi apărarea patrimoniului public şi privat.

Au fost obținute următoarele rezultate:

 • Au fost efectuate 19  testări alcoolscopice;
 • Au fost legitimate 176 de persoane;
 • Au fost verificate 38 de autovehicule;
 • Au fost verificate 11 unități economice;
 • Au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 26 la OUG nr. 195/2002 și 24 la Legea nr. 61/1991;
 • Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 14.615 de lei;
 • A fost reținut un permis de conducere.

Totodată, în cadrul acestei acțiuni, conducătorilor auto opriți în trafic li s-a adus la cunoștință despre noile modificări legislative privind Legea nr. 213/2023. Aceștia au fost informați cu privire la faptul că un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII PĂȘCĂNENI

La data de 06 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani şi Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Ruginoasa au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea actelor cu violenţă, a traficului şi consumului de droguri şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.

Au fost obținute următoarele rezultate:

 • Au fost legitimate 62 de persoane;
 • Au fost verificate 53 de autovehicule;
 • Au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care 19 la OUG nr. 195/2002, iar una pentru altă abatere;
 • Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 3.435 de lei.