11 Iunie 2017Sursa: IPJ IAŞI

BULETIN DE PRESĂ 11.06.2017

MANDAT DE ARESTARE PREVENTIVĂ PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTII IEŞENI

La data de 10 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Iaşi au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis de Judecătoria Iaşi – Secţia Penală, pe numele unui tânăr de 23 ani, din mun. Iaşi.

În baza probatoriului administrat într-o cauză penală, faţă de tânăr a fost dispusă măsura  arestării preventive pentru 30 de zile.

Acesta este bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat dintr-o societate comercială.

În baza mandatului de arestare preventivă, tânărul a fost introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

Cercetărie continuă.

 

1400 DE ŢIGARETE CONFISCATE DE POLIŢIŞTI

La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 16:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tg. Frumos, au prins în flagrant în piaţa agroalimentară din oraşul Tg. Frumos  o femeie, de 30 de ani, în timp ce deţinea într-o tarabă 1.400 de ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă şi fără timbre de marcaj fiscal pe ambalaj.

În cauză a fost întocmit dosar de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prev. şi ped. de art. 270, alin. 3 din Legea nr. 86/2006 şi s-a dispus ridicarea ţigaretelor în vederea confiscării.

 

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 10 iunie a.c., la ora 19:29, un bărbat, de 47 ani, din mun. Iaşi, a fost depistat de poliţiştii Serviciului Rutier Iaşi, în timp ce se deplasa cu un auto pe DJ 282, în loc. Horleşti, dinspre Iaşi către Movileni, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.  1, din Codul Penal.

 

CONDUCEA UN AUTO, DEŞI NU POSEDĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 9 iunie a.c., la ora 19:30, poliţiştii Postului de Poliţie Trifeşti au depistat pe raza satului Rădeni, pe DJ 249 C, un autoturism, condus de un tânăr, de 20 de ani, din com. Roşcani, care nu deţine permis de conducere.

Astfel, întrucât tânărul a declarat că nu are niciun document asupra sa, s-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date, poliţiştii stabilind că nu este posesor de permis de conducere.

Faţă de tânăr s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană ce nu posedă permis de conducere, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1, din Codul Penal.

 

ACŢIUNE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR LA TG. FRUMOS

 În ziua de 10 iunie a.c., între orele 16:00 – 02:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tg. Frumos şi Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Tg. Frumos au acţionat pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea faptelor comise cu violenţă şi a evenimentelor rutiere.

Au fost vizate 7 zone de acţiune,  fiind instituite 4 filtre rutiere.

Poliţiştii au legitimat 185 de persoane, fiind controlate 75 de autovehicule şi verificate 10 baruri.

A fost depistată o persoană urmărită naţional şi un minor plecat dintr-un centru.

Poliţiştii au constatat o infracţiune în flagrant.

Au fost aplicate 31 sancţiuni contravenţionale, dintre care 24 pe linie rutieră, 5 pe linie de ordine publică, iar restul pentru alte abateri. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 6.485 lei.

A fost reţinut un permis de conducere şi confiscate bunuri în valoare de 700 lei.

Exemple:

1. Un bărbat, de 28 ani, din com.Scânteia a fost depistat conducând un auto pe drumul public, cu viteza de 108 km/h, limita legală pe acel sector de drum fiind de 50 km/h. Acesta a fost sancţionat conform O.U.G. nr. 195/2002, cu amendă de 1.305 lei şi reţinerea permisului de conducere pentru 90 de zile.

2. A fost identificată o tânără din comuna Lungani, urmărită naţional, care în perioada 30.05.2017 – 09.06.2017, a fost plecată de la domiciliu, declarând că în tot acest timp a locuit la o persoană din comuna Bălţaţi. Au fost revocate formele de urmărire naţională.

3. A fost identificat pe raza oraşului Tg.Frumos, un minor de 17 ani, care în ziua de 10.06.2017, a plecat dintr-un centru şi nu a mai revenit. Acesta a fost reintrodus în unitatea de ocrotire.