11 Septembrie 2023Sursa: IPJ IAȘI

BULETIN DE PRESĂ 11.09.2023

ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 10 septembrie 2023 poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 160 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 410 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.

Poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 164 de evenimente, dintre care 153 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost aplicate 414 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 182.910 de lei și au fost constatate 39 de infracțiuni.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 27 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 10 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au oprit pentri control un auto condus de un bărbat de 46 de ani, din Orașul Târgu Frumos.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că acesta nu ar figura cu permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Cercetările continuă.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI

La data de 10 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 Poliție Rurală Popricani au organizat şi executat o acțiune pe raza de competență pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă, prevenirea și combaterea furturilor de animale și verificarea legalității comercializării produselor de orgine animală.

Au fost obținute următoarele rezultate:

  • Au fost legitimate 83 de persoane;
  • Au fost verificate 69 de autovehicule;
  • Au fost verificate 31 unități economice;
  • Au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 30 la OUG nr. 195/2002 și 9 la Legea nr. 61/1991;
  • Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 12.295 de lei;

Un bărbat în vârstă de 51 ani din jud Iași, a fost sancționat contravențional  cu amendă în valoare de 1200 lei conform H.G nr. 984/2005, întrucât a fost depistat în timp ce oferea spre vânzare o cabalina neînregistrată, fără a avea documente sanitar- veterinare.

Totodată, în cadrul acestei acțiuni, conducătorilor auto opriți în trafic li s-a adus la cunoștință despre noile modificări legislative privind Legea nr. 213/2023. Aceștia au fost informați cu privire la faptul că un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII PĂȘCĂNENI

La data de 10 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani şi Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Ruginoasa au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea actelor cu violenţă, a traficului şi consumului de droguri şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.

Au fost obținute următoarele rezultate:

  • Au fost legitimate 63 de persoane;
  • Au fost verificate 49 de autovehicule;
  • Au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care 22 la OUG nr. 195/2002, iar 2 pentru alte abateri;
  • Au fost ridicate 3 certificate de înmatriculare.
  • Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 3335 de lei.