12 Iulie 2017Sursa: IPJ IAŞI

BULETIN DE PRESĂ 12.07.2017

UPDATE//: CERCETAT PENTRU FURT, REŢINUT DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Urbană Iaşi au identificat un tânăr, de 19 ani, bănuit că ar fi sustras 5.900 lei dintr-un seif neasigurat, dintr-o sală de jocuri din mun. Iaşi. Acesta a fost reţinut de poliţişti.

La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi de către o femeie, de 27 ani, din mun. Iaşi, supraveghetor la o sală de jocuri, din mun. Iaşi, cu privire la faptul că în aceeaşi zi o persoană necunoscută, profitând că ea a mers într-o altă încăpere, a sustras dintr-un seif neasigurat 5.900 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind comiterea infracţiunii de furt.

În urma verificărilor şi cercetărilor întreprinse, s-a stabilit că bănuit de comiterea faptei este un tânăr  de 19 ani, din mun. Iaşi. 

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

În ziua de 11 iulie a.c., acesta a fost  prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţa dispunând luarea măsurii arestării preventive a tânărului pentru 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, tânărul fiind bănuit de comiterea altor 4 infracţiuni de furt, a unei infracţiuni de furt calificat în formă continuată şi a unei infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Spre exemplu, poliţiştii au recuperat un lănţişor din aur, în valoare de aproximativ 2100 lei, pe care acesta l-ar fi sustras în luna iunie a.c., dintr-o casă de amanet, după ce ar fi solicitat angajatului să-i prezinte mai multe astfel de bunuri.

Tot în luna iunie a.c., acesta a fost depistat de poliţişti conducând un auto, marca BMW, pe DE 583, în localitatea Leţcani, fără a deţine permis de conducere.

În luna mai a.c. acesta ar fi sustras de pe o masă dintr-un bar din mun. Iaşi un telefon mobil, în valoare de aproximativ 3.400 lei, lăsat nesupravegheat de o femeie.

În perioada mai-iunie acesta ar fi solicitat unor operatori de la două case de amanet două telefoane mobile, în valoare totală de 2.450 lei, pe care apoi, profitând de neatenţia angajaţilor, le-ar fi sustras.

 

PIETONI, ATENŢIE LA TRAVERSAREA PĂRŢII CAROSABILE!


La data de 11 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie de către pietoni. Astfel, 12 poliţişti au aplicat 104 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 19.315 lei, dintre care 39 pentru traversări neregulamentare.

Spre exemplu, o femeie în vârstă de 42 de ani, din Iaşi, a traversat strada Bacinschi prin loc nepermis pietonilor. Aceasta a fost sancţionată contravenţional conform O.U.G. nr. 195/2002 cu amendă de 290 lei.

 

CERCETAT PENTRU FURT

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Urbană Iaşi au identificat un tânăr bănuit că a plecat cu un telefon mobil, pe care l-ar fi solicitat lucrătorului de la o casă de amanet,din mun. Iaşi, sub pretextul cumpărării.

La data de 29 noiembrie a.c., în jurul orei  16.00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi, prin 112 de un de angajat al unei case de amanet din mun. Iaşi, cu privire la faptul că o persoană necunoscută, sub pretextul că doreşte să cumpere un telefon, i-a solicitat unul dintre cele expuse la vânzare, iar apoi a fugit cu bunul. Valoarea prejudiciului cauzat este de 580 lei

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei: un bărbat, de 27 ani, domiciliat în com. Gropniţa.

Prejudiciul urmează a fi recuperat, iar la finalizarea cercetărilor, dosarul penal va  fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.

 

BICICLETLE- ŢINTA HOŢILOR

La data de 11 iulie a.c., în jurul orei 08:00, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi de către un bărbat,  de 37 ani cu privire la faptul că, în data de 8 iulie a.c., în jurul orelor 13:00, persoane necunoscute, profitând că şi-a lăsat bicicleta neasigurată şi nesupravegheată, lângă gardul viu din faţa blocului din mun. Iaşi, timp de circa 10 minute, i-au sustras-o.

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 1.000 lei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  furt, iar cercetările continuă în vederea identificării autorului şi recupării bicicletei.

 

CERCETAŢI PENTRU FURT
 

La data de 11 iulie a.c., în jurul orei 12:00, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie au fost sesizaţi de către un agent de pază al unui supermarket din mun. Iaşi cu privire la faptul că a reţinut o persoană care a sustras bunuri din magazin.

Poliţiştii au a identificat persoana bănuită de comiterea faptei: un tânăr din mun. Iaşi care ar fi sustras bunuri alimentare şi nealimentare în valoare de 33,76 lei.

În data de 12 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi de către un agent de pază al unui supermarket din mun. Iaşi cu privire la faptul că a reţinut o persoană care a sustras bunuri din magazin.

Şi în acest caz, poliţiştii au a identificat persoana bănuită de comiterea faptei: un tânăr din mun. Iaşi care ar fi sustras bunuri alimentare şi nealimentare în valoare de 48,36 lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţilor vătămate.

În cauze s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

 

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO FIIND BEAT

La data de 12 iulie a.c., în jurul orei 02.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Iaşi, au depistat pe b-dul Primăverii un  autoturism care circula dinspre Piaţa Nicolina către b-dul Tudor Vladimirescu, fiind condus de un bărbat, de 27 ani, care emana halenă alcoolică.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336, alin. 1, din Cod Penal- conducerea unui auto sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

 

ACCIDENT RUTIER UŞOR


La data de 11 iulie a.c., în jurul orei 08.00, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre faptul că pe în municipiul Iaşi  a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti.

Din primele verificări efectuate, s-a constatat că un tânăr, de 22 ani, din comuna Moşna, în timp ce conducea un autoturism pe strada Bucium, la trecerea de pietoni ar fi surprins şi accidentat o femeie, de 40 ani, din comuna Ciurea, care s-ar fi angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal.

În urma accidentului rutier, a rezultat rănirea uşoară a femeii, care a fost transportată la spital.

Conducătorul auto şi victima accidentului au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 196, alin. 2 şi 3, Cod Penal – vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt.

 

ACŢIUNE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR


În ziua de 11 iulie a.c., între orele 08:00 – 12:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă, în cadrul zilei săptămânale de târg, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, a actelor de cerşetorie şi a încălcării regulilor de circulaţie de către şoferi şi pietoni.

Au fost verificaţi 2 agenţi economici, controlate 51 de autovehicule şi legitimate 93 de persoane. Au fost testaţi cu aparatul alcooltest 14 conducători auto.

 Au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.090 lei, dintre care 10 pe linie de ordine publică, iar 18 pe linie rutieră.

Exemple:
1.La data de 11.07.2017, în jurul orei 10.00, a fost sancţionat contravenţional un bărbat, de 46 ani, din oraşul Hîrlău, cu amendă în valoare de 200 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.  61/1991, întrucât a proferat în public injurii şi cuvinte jignitoare la adresa vecinei sale.

2.La data de 11.07.2017, în jurul orei 10.00, a fost depistat un bărbat, de 46 ani, din oraşul Hîrlău, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Bogdan Vodă din oraşul Hîrlău circulând pe sensul opus de mers şi oprind neregulamentar. Acesta a fost sancţionat conform O.U.G. nr. 195/2002,  cu amendă în cuantum de 870 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pentru 60 zile.