12 Septembrie 2023Sursa: IPJ IAȘI

BULETIN DE PRESĂ 12.09.2023

ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 11 septembrie 2023 poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 140 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 340 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.

Poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 143 de evenimente, dintre care 134 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost aplicate 343 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 154.675 de lei și au fost constatate 25 de infracțiuni.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 23 de permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

În noaptea de 11/12 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.2 Poliție Iași au oprit pentru control un auto condus de un bărbat de 35 de ani, din Mun Iași.

Întrucât șoferul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Cercetările continuă.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI

La data de 11 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat şi executat o acțiune pe raza municipiului Iași și comunei Rediu pe linia respectării prevederilor Legii nr.295/2004 privind regimul armelor și munițiilor și pentru depistarea persoanelor care dețin arme și muniții fără drept.

Au fost obținute următoarele rezultate:

  • Au fost constatate 2 infracțiuni;
  • Au fost aplicate 2 de sancțiuni contravenționale;
  • Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 2101 de lei;
  • Au fost confiscate următoarele bunuri: - 2 arme letale cu destinația vânătoare și un număr de 63 de cartușe letale .

Față de un bărbat în vârstă de 49 ani din jud Iași, s-a întocmit dosare penal pentru săvârșirea infracțiunii ,,nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, faptă prevăzută și pedepsită de art 342 din Cod Penal, întrucât nu a depus arma și elementele de muniție deținute la un armurier autorizat în termenul de 10 zile de la expirarea valabilității permisului de armă.

LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 11 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliței Orașului Hârlău au oprit pentru control un auto care se deplasa pe raza localității Zagavia, condus de un tânăr de 29 de ani, din orașul Hârlău.

Întrucât șoferul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Cercetările continuă.

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII PĂȘCĂNENI

La data de 11 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani şi Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Ruginoasa au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea actelor cu violenţă, a traficului şi consumului de droguri şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.

Au fost obținute următoarele rezultate:

  • Au fost legitimate 30 de persoane;
  • Au fost verificate 28 de autovehicule;
  • Au fost aplicate 15 de sancțiuni contravenționale, dintre care 13 la OUG nr. 195/2002, iar 2 pentru alte abateri;
  • A fost ridicat 1 certificate de înmatriculare și 1 permis de conducere.
  • Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 4305 de lei.