13 Septembrie 2023Sursa: IPJ IAȘI

BULETIN DE PRESĂ 13.09.2023

ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

În ziua de 12 septembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 110 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 330 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 6 acţiuni şi s-a intervenit la 114 de evenimente, dintre care 100 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 26 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 336 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 128.315 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 27 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 12 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.1 Poliție Iași, au oprit, un autoturism  care se deplasa pe str. Sarmisegetuza din mun Iași, condus de un bărbat de 35 de ani, din mun Iași.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că acesta ar avea permisul de conducere reținut.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Cercetările continuă.

MANDAT DE EXECUTARE PUS ÎN APLICARE DE CĂTRE POLIȚIȘTI

La data de 12 septembrie a.c., polițiștii Secţiei nr. 2 Poliţie Iași au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Iași, pe numele unui bărbat în vârstă de 36 de ani din mun. Iași.

Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,tentativă de omor”.

Bărbatul a fost condus și depus în Penitenciarul Iaşi în vederea executării pedepsei.

LA VOLAN FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 12 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.2 Poliție Iași, au oprit, un autoturism  care se deplasa pe str Cerna din mun Iași, condus de un bărbat de 47 de ani din mun Iași.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că acesta ar figura cu permisul de conducere anulat din data de 11.12.2019.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Cercetările continuă.

MANDAT DE ARESTARE PUS ÎN APLICARE DE CĂTRE POLIȚIȘTI

La data de 12 septembrie a.c., polițiștii Secţiei nr. 5 Poliţie Iași au pus în aplicare un mandat de arestare, emis de Curtea de Apel Iași, pe numele unui bărbat în vârstă de 55 de ani din mun. Iași.

Bărbatul a fost condus și depus în Arestul Iaşi pentru o perioadă de 30 de zile.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

În noapte de 12/13 septembrie a.c.,în jurul orei 00:15, polițiștii din cadrul Secției nr.1 Poliție Rurală nr.1 Iași au oprit pentru control un autoturism, care se deplasa pe raza comunei Bârnova, condus de un bărbat, în vârstă de 51 de ani, în jud. Iași.

Întrucât șoferul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Cercetările continuă.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI

La data de 12 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu polițiștii Secțiilor de Poliție 1-6 Iași, au acționat pentru creșterea gradului de siguranță publică și rutieră pe raza de competență, pe linia prevenerii și combaterii conducerii autovehiculelor de către personae aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a subsanțelor psihoactive.

Au fost obținute următoarele rezultate:

 • Au fost efectuate 88 de testări alcoolscopice;
 • Au fost verificate 129 de auto;
 • Au fost legitimate 134 de persoane;
 • Au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale;
 • Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 9.425 de lei;
 • Au fost reținute 5 de permise de conducere, dintre care 3 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, iar 2 pentru alte abateri.

Totodată, în cadrul acestei acțiuni, conducătorilor auto opriți în trafic li s-a adus la cunoștință despre noile modificări legislative privind Legea nr. 213/2023. Aceștia au fost informați cu privire la faptul că un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

 La data de 12 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iași au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea actelor cu violenţă, a traficului şi consumului de droguri.

Au fost obținute următoarele rezultate:

 • Au fost legitimate 54 de persoane;
 • Au fost verificate 23 de autovehicule;
 • Au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, dintre care 34 la OUG nr. 195/2002, iar 13 la Legea nr,61/1991;
 • A fost ridicat 1 certificat de înmatriculare.
 • Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 9520 de lei.

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII PĂȘCĂNENI

La data de 12 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani şi Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Ruginoasa au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea actelor cu violenţă, a traficului şi consumului de droguri şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.

Au fost obținute următoarele rezultate:

 • Au fost legitimate 43 de persoane;
 • Au fost verificate 40 de autovehicule;
 • Au fost aplicate 18 de sancțiuni contravenționale, dintre care 17 la OUG nr. 195/2002, iar 1 pentru alte abateri;
 • A fost ridicat 1 certificate de înmatriculare și 1 permis de conducere.
 • Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 4350 de lei.