13 Octombrie 2017Sursa: IPJ IAŞI

BULETIN DE PRESĂ 13.10.2017

FEMEIE CERCETATĂ PENTRU FURT DE ENERGIE ELECTRICĂ

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Paşcani au fost sesizaţi de către reprezentanții unei firme de furnizare a energiei electrice despre faptul că la domiciliul unei femei de 57 de ani, din mun. Paşcani, au constatat un branşament ilegal prin care s-ar fi sustras energie electrică.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat existenţa unei intervenţii neautorizate prin care se ocoleau echipamentele de măsurare a energiei electrice.

În cauză s-a întocmit dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, iar cercetările continuă.

 

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Paşcani au depistat un bărbat de 37 de ani, din comuna Ciohorăni, pe numele căruia Judecătoria Roman a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare.

Bărbatul a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi.

 

DEPISTAT ÎN TRAFIC SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au depistat în trafic pe DN24C, pe raza comunei Popricani, un autoturism condus de un bărbat 52 de ani, din județul Hunedoara, cu viteza de 92 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

 

DEPISTAT ÎN TRAFIC CU AUTORIZAȚIA DE CIRCULAȚIE EXPIRATĂ

 

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 6 Politie Rurală Paşcani au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe DJ.208, pe raza comunei Lespezi, de un bărbat de 54 de ani, din comuna Horlești.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constat că autorizația de circulație a autoutilitarei era expirată din data de 23.09.2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

ACȚIUNE PENTRU COMBETEREA NERESPECTĂRII DISPOZIȚIILOR LEGALE DE CĂTRE TRANSPORTATORI

La data de 12 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iași au acţionat pe linia combaterii nerespectării dispoziţiilor legale de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului rutier public de marfă  și persoane.

Astfel, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.205 de lei, dintre care 16 pentru nerespectarea dispoziţiilor legale de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului rutier public de marfă, 4 pentru nerespectarea dispoziţiilor legale de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane și 44 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere și 1 certificate de înmatriculare.

 

MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 12 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Probota împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Iaşi au depistat, pe DN 24 C, pe raza comunei Probota, un bărbat de 50 de ani, din comuna Schitu-Duca,  care transporta cu o autoutilitară, în vederea comercializării, material lemons fără documente justificative.

Cantitatea de 2,83 metri cubi de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010.

 

 

ACȚIUNE DE PREVENIRE A FAPTELOR ILICITE

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au acționat pentru prevenirea faptelor ilicite.

Au fost verificați 11 agenți economici, 28 de autovehicule şi legitimate 56 de persoane.

Au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.200 de lei, dintre care 34 conform O.U.G 195/2002, 1 conform Legii 61/1991 și 1 conform Legii 12/1990.

De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Exemple:

 1.Un bărbat a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 290 de lei, întrucât a oprit un autoturism pe str. Cuza Vodă, din orașul Tg Frumos, în zona de acţiune a indicatorului ,,Oprirea interzisă,,

2. Un bărbat a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, întrucât a fost depistat efectuând acte de comerţ fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege.