16 Mai 2018Sursa: IPJ IAŞI

BULETIN DE PRESĂ 16.05.2018 II

UPDATE:// TÂNĂR BĂNUIT DE TÂLHĂRIE, REȚINUT DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 14 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Iași au identificat un tânăr, din mun. Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetări a rezultat faptul că la data de 11 mai a.c., acesta ar fi îmbrâncit un minor care s-ar fi deplasat pe o stradă din mun. Iaşi și i-ar fi luat bicicleta.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

La data de 15 mai a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași cu propunere legală, instanță care a dispus față de acesta, arestul la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă.

 

 

BĂRBAT BĂNUIT DE FURT, IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Țibănești au identificat un bărbat, de 53 de ani, din comuna Țibănești, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Astfel, la data de 11 mai a.c., acesta ar fi sustras din anexa locuinței unei femei de 78 de ani, din comuna Țibănești, mai multe bunuri (aparat de sudură, un flex, electrozi, etc.), în cuantum de 1.400 de lei.

Bărbatul ar fi ascuns bunurile sustrase într-o grămadă de bălegar, la ieșirea din localitate.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate şi restituit reclamantei.

 

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt.

 

BĂRBAT BĂNUIT DE FURT CALIFICAT, IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTI

La data de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat un bărbat, de 38 de ani, din mun. Iași, bănuit de comiterea a 2 infracțiuni de furt calificat.

Astfel, la data de 09 mai a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza mun. Iași, ar fi sustras geanta unei tinere, de 23 de ani, cauzându-i un prejudiciu de 870 de lei.

De asemenea, la data de 22 mai a.c., acesta ar fi sustras din geanta unei tinere, de 21 de ani, care se afla într-un autobuz pe raza mun. Iași, un telefon mobil, în cuantum de 540 de lei. Persoana vătămată s-a împăcat cu bărbatul.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanelor vătămate.

 

BĂRBAT BĂNUIT DE ÎNȘELĂCIUNE, IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTII IEȘENI

 

La data de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au identificat un tânăr, de 19 ani, din orașul Hârlău, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Astfel, în luna octombrie 2017, acesta ar fi postat un anunț fictiv pe un site privind vânzarea unui telefon mobil și ar fi convenit schimbarea acestuia cu un ceas pus la vânzare de o altă persoană.

După ce ar fi primit ceasul, acesta ar fi trimis persoanei vătămate un încărcător de laptop, nefuncțional, cauzându-i un prejudiciu de 330 de lei.

Bărbatul bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune a achitat integral prejudiciul persoanei vătămate.

Cercetările continuă.

 

MINORĂ DISPĂRUTĂ, IDENTIFICATĂ DE POLIȚȘTI

La data de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tg. Frumos au depistat o minoră, de 17 ani, din orașul Tg. Frumos, care, la data de 10 mai a.c. a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Aceasta a fost depistată de polițiști pe raza orașului Tg. Frumos.

Minora a fost predată familiei, declarând faptul că nu a fost victima vreunei infracțiuni în perioada cât a lipsit de la domiciliu.