18 Septembrie 2023Sursa: IPJ IAȘI

BULETIN DE PRESĂ 18.09.2023

ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 17 septembrie 2023 poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 150 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 350 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.

Poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 167 de evenimente, dintre care 151 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost aplicate 400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 96.416 de lei și au fost constatate 34 de infracțiuni.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 45 de permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

CERCETATĂ DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT

La data de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au fost sesizați de către reprezentanții unei societăți comerciale, din municipiul Iași, cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 37 de ani a sustras bunuri dintr-un magazin.

Din cercetările efectuate a rezultat că aceasta ar fi sustras articole de îmbărăcăminte, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4.500 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,furt”.

Cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Ruginoasa au identificat un bărbat de 45 de ani, din municipiul Pașcani, ce se deplasa cu un auto, pe DJ 208 L, din direcţia Mirosloveşti către Paşcani.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că acesta ar avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control un auto condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Miroslava, ce se deplasa pe raza comunei Miroslava.

Întrucât șoferul autovehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Cercetările continuă.

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 15 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos –Compartimentul Rutier şi Secţiei nr. 7 Poliție Rurală Târgu Frumos au organizat și desfășurat o acțiune  pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, respectiv a nerespectării dispoziţiilor legale privind conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, regimului legal de viteză, abaterilor comise de către pietoni, biciclişti, căruţaşi, precum și pentru prevenirea activităţilor infracţionale.

Au fost obţinute următoarele rezultate:

 • Au fost legitimate 43 de persoane;
 • Au fost verificate 41 de autovehicule;
 • Au fost efectuate 18 testări alcoolscopice;
 • Au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale la OUG nr. 195/2002;
 • Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 20.760 de lei;
 • Au fost reținute 4 permise de conducere.

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 17 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi – Secţiile Urbane 1-6, Biroului Rutier Iași împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Iași și lucrători din cadrul Poliţiei Locale au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea actelor cu violenţă, a traficului şi consumului de droguri şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.

Au fost obţinute următoarele rezultate:

 • Au fost legitimate 108 persoane;
 • Au fost verificate 27 de autovehicule;
 • Au fost efectuate 31 de testări alcoolscopice;
 • Au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, dintre care 18 la OUG nr. 195/2002, 17 la Legea nr. 61/1991, 2 la HG nr. 301/2012, iar una pentru altă abatere;
 • Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 25.915 de lei.

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII PĂȘCĂNENI

La data de 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani şi Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Ruginoasa au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea actelor cu violenţă, a traficului şi consumului de droguri şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.

Au fost obținute următoarele rezultate:

 • Au fost legitimate 43 de persoane;
 • Au fost verificate 38 de autovehicule;
 • Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, dintre care 19 la OUG nr. 195/2002, iar una pentru altă abatere;
 • Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 1.450 de lei;
 • A fost retras un certificat de înmatriculare.

ACȚIUNE DE AMPLOARE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI

În perioada 15-17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene Iași, Poliţiei Municipiului Iaşi, Biroul Rutier Iași, Secţiei nr.1 Poliţie Rurală Iaşi, Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani, Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava, Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni, Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei, Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au organizat şi executat acţiuni punctuale de tip „BLITZ”, pe arterele de circulaţie aflate în aria de responsabilitate.

Au fost obținute următoarele rezultate:

 • Au fost efectuate 501 testări alcoolscopice;
 • Au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 43 pentru viteză neregulamentară, 7 pentru conducere sub influența alcoolului, 40 pentru alte abateri;
 • Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 72.750 de lei;
 • Au fost reținute 35 de permise de conducere, dintre care 28 pentru viteză neregulamentară și 7 pentru conducere sub influența alcoolului;
 • Au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.