21 Septembrie 2023Sursa: IPJ IAȘI

BULETIN DE PRESĂ 21.09.2023

ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 20 septembrie 2023 poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 70 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate 400 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.

Poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 6 acţiuni şi s-a intervenit la 73 de evenimente, dintre care 66 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost aplicate 400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 116.312 de lei și au fost constatate 35 de infracțiuni.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 16 de permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.

FEMEIE REȚINUTĂ DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT CALIFICAT

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni au reținut o femeie în vârstă de 40 de ani bănuită de comiterea infracțiunii de ,,furt calificat”.

Din cercetările efectuate a rezultat că, din luna mai a acestui an până la data de 19 septembrie a.c., aceasta ar fi sustras, în mod repetat, unui bărbat din comuna Gorban, pe care l-ar fi ajutat la activitățile gospodărești, 30.600 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, aceasta a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore.

La data de 21 septembrie a.c., femeia va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni și Judecătoriei Răducăneni, cu propuneri legale.

Cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au oprit pentru control un auto condus de un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din orașul Hârlău, ce se deplasa pe raza orașului.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Cercetările continuă.

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII BIROULUI RUTIER IAȘI

La data de 20 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroul Rutier Iaşi au organizat şi executat o acţiune pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la indisciplina pietonilor.

Au fost obținute următoarele rezultate:

  • Au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 22 pentru nerespectarea regulilor de către pietoni, iar 47 pentru alte abateri;
  • Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 13.050 de lei;
  • Au fost reținute 4 de permise de conducere, dintre care unul pentru neacordare prioritate pietoni, iar trei pentru alte abateri;
  • Au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 20 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iaşi împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Iași au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea actelor de violenţă în mediul stradal şi asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă prevederile legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri.

Au fost obținute următoarele rezultate:

  • Au fost legitimate 87 de persoane;
  • Au fost verificate 26 de autovehicule;
  • Au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 30 la Legea nr. 61/1991, 31 la OUG nr. 195/2022, iar 4 pentru alte abateri;
  • Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 10.200 de lei;
  • Au fost reținute 3 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.