06 Octombrie 2017Sursa: IPJ IAŞI

POLIŢIŞTII AU FOST ALĂTURI DE ELEVI, ÎN A 4A ZI A SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂŢII

La data de 5 octombrie a.c., între orele 11:00-13:00, în cadrul evenimentului ,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” (ediţia a II-a 2017) şi a Acordului de Parteneriat încheiat între I.P.J. Iaşi şi Liceul Teoretic ,,Dimitrie Cantemir” Iaşi, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale au desfăşurat o activitate educativ-preventivă la unitatea şcolară menţionată. Alături de reprezentanţii Inspectoratului de PoliţieJudeţean Iaşi, au fost prezenţi şi delegaţi ai Direcţiei Judeţene pentru Cultură Iaşi.

Întâlnirea interactivă a făcut parte din Proiectul intitulat ,,Împreună la obârşiile Europei”, înscris la Concursul Naţional EUROSCOALA(ediţia 2017-2018), care doreşte informarea şi conştientizarea publicului cu privire la valoarea obiectivelor de patrimoniu din judeţul Iaşi şi la măsurile ce trebuie întreprinse pentru protejarea, conservarea şi promovarea acestuia.

În cadrul activităţii, poliţiştii au răspuns întrebărilor adresate de elevi, oferind beneficiarilor detalii privind formele patrimoniului cultural, modalitatea de protejare a acestuia, precum şi aspecte legislative referitoare la braconajul archeologic şi consecinţele acestuia. De asemenea, tinerii au primit indicii legate de importanţa tezaurului naţional mobil şi importanţa fiecărui individ în procesul de apărare a integrităţii valorilor culturale naţionale.

Informaţiile transmise de poliţişti au fost însoţite de materiale video axate pe protejarea patrimoniului naţional. Beneficiari au fost un număr de 120 elevi (clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a) şi 6 cadre didactice.