07 Iunie 2023Sursa: IPJ IAȘI

BULETIN DE PRESĂ 07.06.2023

ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 06 iunie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 60 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 450 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 61 de evenimente, dintre care 52 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost aplicate 457 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 150.000 de lei și au fost constatate 28 de infracțiuni.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 40 permise de conducere și retrase 19 certificate de înmatriculare.

CERCETAT PENTRU TREI INFRACȚIUNI

La data de 07 iunie a.c., în jurul orei 01.30, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Pașcani au identificat un tânăr, din comuna Tansa, care conducea o autoutilitară, pe raza mun. Pașcani, deși ar fi fost sub influența alcoolului.

Astfel, întrucât tânărul care conducea autovehiculul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că, acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot din verificări a rezultat faptul că acesta ar fi luat autoutilitara din curtea societății la care lucra fără știrea proprietarului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ,,conducerea unui auto fără permis de conducere” și ,,furt în scop de folosință,  iar cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU LOVIRE, REȚINUT DE POLIȚIȘTI

La data de 06 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au reținut un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de ,,lovirea sau alte violențe”.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că, la data de 02 iunie a.c., în urma unui conflict spontan, un bărbat în vârstă de 48 de ani ar fi lovit un consătean, faptă ce ar fi fost comisă pe raza comunei Victoria.

În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Iași.

La data de 07 iunie a.c., acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale.

Cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 06 iunie a.c., în jurul orei 02.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au identificat un bărbat, de 43 de ani care conducea un auto, efectuând transport de persoane, pe raza mun. Iași, deși ar fi fost sub influența alcoolului.

Astfel, întrucât bărbatul care conducea autovehiculul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.

BILANȚUL RUTIER AL MINIVACANȚEI DE 1 IUNIE ȘI RUSALII

În perioada 31.05-05.06.2023, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iași, Secțiilor de Poliție Urbane și Poliției Orașului Podu Iloaiei au organizat şi desfășurat o serie de acţiuni pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră pe raza județului Iași.

Au fost obținute următoarele rezultate:

Au fost efectuate 285 de testări alcoolscopice.

Au fost aplicate 276 de sancţiuni contravenţionale, dintre care: 155 pentru viteză, 4 pentru conducerea sub influența alcoolului; iar restul pentru alte abateri.

Valoarea sancţiunilor contravenționale aplicate este de 145.905 lei.

Au fost reținute 36 de permise de conducere, dintre care: 26 pentru viteză, 4 pentru alcool, iar restul pentru alte abateri.

Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 pentru conducerea unui auto fără permis de conducere.