08 Iunie 2023Sursa: IPJ IAȘI

BULETIN DE PRESĂ 08.06.2023

ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 07 iunie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 470 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 15 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 93 de evenimente, dintre care 90 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost aplicate 474 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 182.000 de lei și au fost constatate 20 de infracțiuni.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 19 permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 07 iunie 2023, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au identificat un bărbat, în vârstă de 60 de ani, care conducea un auto pe raza mun. Iași, deși ar avea dreptul de a conduce auto suspendat.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în baza de date, a rezultat faptul că acesta ar avea permisul de conducere suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PRIVIND MENȚINEREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE

La data de 07 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au organizat şi desfășurat o acţiune pe raza de competenţă, pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă şi apărarea patrimoniului public şi privat.

În urma desfăşurării activităţilor au fost obținute următoarele rezultate:

Au fost legitimate 93 de persoane;

Au fost verificate 57 auto;

Au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenţionale, dintre care:

OUG nr. 195/2002 = 28;

Legea nr. 61/1991 = 44;

Valoarea totală a sancţiunilor contravenționale aplicate este de 33.610 de lei;

Au fost testați alcoolscopic 51 de conducători auto.

Spre exemplu, a fost sancționat contravențional și i-a fost suspendat dreptul de a conduce auto pentru 60 de zile unui bărbat, de 60 de ani, care conducea un auto pe raza localității Popricani efectuând manevra de depășire a altui auto în zona de acțiune a indicatorului ,,Depășirea interzisă”.

ACȚIUNI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI

La data 07 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au desfăşurat activități informativ preventive pe raza mun. Iași, fiind transmise informații utile în cadrul proiectelor ,,Bright Sky” și ,,Relații sănătoase versus capcana relațiilor toxice”.

Astfel, au fost prezentate date privind prevenirea violenţei domestice, aspecte ce ţin de recunoaşterea unei relaţii toxice, metoda de racolare ,,Loverboy”, instituţiile cărora se pot adresa victimele violenţei domestice, serviciile de care pot beneficia, numerele de telefon gratuite şi accesibile non-stop (help line 0800500333, 0800800678, 112), unde acestea pot obţine consiliere şi îndrumare de specialitate.

Totodată au fost transmise informaţii despre aplicaţia ,,BrightSky” şi au fost distribuite pliante cu detalii despre utilizarea acesteia.

Beneficiarii acestei informații au fost peste 150 de persoane.