09 Iunie 2023Sursa: IPJ IAȘI

BULETIN DE PRESĂ 09.06.2023

ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 08 iunie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 297 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 82 de evenimente, dintre care 73 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost aplicate 297 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 100.000 de lei și au fost constatate 33 de infracțiuni.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

CERCETAȚI PENTRU FURT, REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI

Polițiștii Secției nr. 4 Poliție Iași au identificat și condus la cercetări 4 bărbați bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări a rezultat faptul că, în noaptea de 30/31 mai a.c., aceștia ar fi sustras dintr-un spațiu de depozitare, dintr-un imobil de pe raza mun. Iași un televizor nefuncțional și un generator.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 08 iunie a.c., cei patru bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

La data de 09 iunie a.c., aceștia vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale.

CERCETAT PENTRU VĂTĂMARE CORPORALĂ, REȚINUT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii Poliției Orașului Hîrlău efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală și amenințare.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 08 iunie a.c. bărbatul bănuit de comiterea faptelor, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

La data de 09 iunie a.c., acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hîrlău cu propuneri legale.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 08 iunie a.c., în jurul orei 08.30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tg. Frumos au identificat un bărbat, de 32 de ani care conducea un auto, pe raza orașului Tg. Frumos, deși ar fi fost sub influența alcoolului. Acesta conducea auto cu viteza de 75 km/h pe un sector de drum unde limita legală de viteză este de 50 km/h.

Astfel, întrucât bărbatul care conducea autovehiculul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.