11 Ianuarie 2018Sursa: IPJ IAŞI

BULETIN DE PRESĂ 11.01.2018

CERCETAT PENTRU FURT CALIFICAT, REŢINUT DE POLIŢIŞTI

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au prins în flagrant un bărbat având asupra sa un telefon mobil, susceptibil a proveni din comiterea unei infracţiuni.

Astfel, asupra unui bărbat a fost găsit un telefon mobil, susceptibil a fi sustras, care a început să sune. Fiind întrebat dacă ştie cine sună, acesta a recunoscut că ar fi sustras telefonul mobil de la o persoană ce se afla în tramvai. De asemenea, persoana care apela pe telefonul mobil s-a recomandat ca fiind posesoarea bunului, transmiţând că i-a fost sustras din geantă. Aceasta a fost invitată la sediul Poliţiei Municipiului Iaşi pentru lămurirea situaţiei.                

Bărbatul, de 34 ani, din mun. Iaşi este cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore. La aceeaşi dată, bărbatul a fost prezentat

Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, care a dispus prezentarea sa Judecatoriei Iaşi cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului şi a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului. Acesta a fost introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

  

UPDATE://TINERI CERCETAȚI PENTRU FURTUL BANILOR DIN 3 AUTOMATE DE BILETE

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Urbană Iaşi au identificat trei tineri, bănuiţi că ar fi sustras prin forțarea sistemului de închidere, banii din 3 automate de bilete, de pe raza municipiuli Iaşi.

Din cercetări a rezultat că, cele 3 fapte ar fi fost comise în perioada 05-08.01.2018.

Într-unul din cazuri, respectiv în noaptea de 08/09 ianuarie a.c., tinerii ar fi fost surprinşi în flagrant de poliţiştii locali, pe b-dul Independenţei, care ar fi reținut unul dintre ei.

În baza probatoriului administrat în cauze de polițiștii Secției 3 Poliție Urbană Iași unul dintre tineri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţa dispunând luarea măsurii arestării sale preventive pentru 30 de zile.

De asemenea, tot în baza probatoriului administrat în cauze, polițiștii au reținut al doilea tânăr pentru 24 de ore. Ulterior acesta a fost prezentatParchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.

 

3 CONDUCĂTORI AUTO DEPISTAŢI DE POLIŢIŞTI CONDUCÂND AUTO FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 16.00 poliţiştii ieşeni au depistat 3 conducători auto care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi nu deţineau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Astfel, poliţiştii Postului de Poliţie Miroslava, în jurul orei 16.00 au depistat un tânăr care conducea un moped pe str. Dimitrie Anghel din satul Corneşti, com. Miroslava, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În jurul aceleiaşi ore, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Holboca au depistat un  tânăr, de 23 ani, care conducea un autovehicul pe strada Lacului, din satul Valea Lungă, comuna Holboca fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot în jurul orei 16.00, poliţiştii Postului de Poliţie Dagîţa au depistat pe DJ 280 în satul Dagîţa, o motocicletă condusă de un tânăr, de 21 ani, care nu deţinea permis de conducere.

În toate cele 3 cazuri cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun.

 

ACŢIUNE ÎN TRAFICUL DIN MUN. PAŞCANI

La data de 10 ianuarie a.c., în intervalele orare 07.00-11.00 şi 16.00-20.00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au desfăşurat o acţiune pentru combaterea nerespectării dispoziţiilor legale privind traversarea drumului public de către pietoni, pe raza mun. Paşcani. Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 pietonilor indisciplinaţi.

Spre exemplu, un bărbat, de 33 ani, din mun. Paşcani, în calitate de pieton, a traversat neregulamentar str. Gării, din mun. Paşcani. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. nr. 195/2002.