11 August 2017Sursa: IPJ IAŞI

BULETIN DE PRESĂ 11.08.2017

DEPISTAT CU ŢIGARETE SUSCEPTIBILE A PROVENI DIN CONTRABANDĂ

 La data 10 august a.c., poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Urbană Iaşi au depistat  în flagrant în zona Galata, din mun. Iaşi, un bărbat, de 41 ani, având asupra sa ţigări de provenienţă din Republica Moldova şi fără a avea aplicat timbru accizabil. Astfel, poliţiştii au ridicat de la bărbat 80 de ţigarete în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art.270, alin.3 din Legea nr. 86/2006, privind „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă”.

 

ATENŢIE LA BUNURILE DUMNEAVOASTRĂ! UN TÂNĂR A UITAT TELEFONUL ÎN TRAMVAI

La data de 10 august a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Urbană Iaşi au fost sesizaţi de către un tânăr, de 22 ani, din municipiul Iaşi, cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în intervalul orar 11:00-11:40, profitând de faptul că a lăsat telefonul pe un scaun în tramvaiul nr. 1, înainte a coborî în staţia Ţesătura, persoane necunoscute i l-au sustras, cauzându-i un prejudiciu estimat la 2.800 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar cercetările continuă în vederea recuperării prejudiciului şi identificării autorului.

 

DEPISTAT ÎN TRAFIC, CONDUCÂND UN AUTO FIIND ÎN STARE DE EBRIETATE

La data de 10 august a.c., în jurul orei 22:30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au depistat în trafic, un conducător auto care se afla sub influenţa alcoolului, în timp ce se deplasa cu un auto pe Şos. Bucium din mun. Iaşi.

Astfel, la volanul autoturismului se afla un bărbat, de 58 ani, din mun. Iaşi, din com. Miroslava.

Având în vedere că acesta prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind cu mult peste 0,40  mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului.

 

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR ÎN TÂRGUL DE LA ŞIPOTE

În ziua de 10 august a.c., între orele 07:00 – 11:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice, cu prilejul zilei săptămânale de târg în comuna Şipote.

Au fost verificate 29 de autovehicule şi 6 atelaje hipo. Au fost legitimate 56 de persoane.

Poliţiştii au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.970 lei, dintre care 6 conform Legii nr. 12/1990, 14 conform O.U.G. nr. 195/2002, iar 3 conform H.G. nr. 984/2005.

Au fost reţinute 4 certificate de înmatriculare.


Exemple:
1.A fost sancţionat contravenţional cu amendă de 500 lei, conform Legii nr. 12/1990, o femeie de 44 ani, din mun. Iaşi, care, aflându-se în piaţa agroalimentară Şipote, a efectuat acte de comerţ, fără a îndeplini condiţiile stabilite de lege.

2.La data de 10 august a.c., în jurul orei 11.00, a fost depistat pe D.J.282B Şipote, un bărbat, de 51 ani, din jud. Suceava, în timp ce conducea o autoutilitară, având defecţiuni majore la sistemul de iluminare şi elemente de caroserie corodate şi fisurate. Acesta a fost sancţionat conform cu amendă în valoare de 870 lei şi reţinerea certificatului de înmatriculare.

 

ACCIDENT RUTIER UŞOR LA OSOI

La data de 10 august a.c., în jurul orei 04.30, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre un accident rutier soldat cu victie omeneşti.

Din primele cercetări efectuate  la faţa locului,  a rezultat că un bărbat, de 42 ani,  în timp ce conducea un auto pe DN 28 dinspre Albiţa către Iaşi, în loc. Osoi, intr-o curbă periculoasă la stânga ,cel mai probabil pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers, ar fi părăsit partea carosabila şi ar fi intrat în gardul unui imobil.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea uşoară a doi pasageri din autoturism care au fost transportaţi la spital.

Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru savârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă.