12 Iunie 2018Sursa: IPJ IAŞI

BULETIN DE PRESĂ 12.06.2018

ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Ieri, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 270 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost constatate 47 de infracțiuni.

La data de 11 iunie a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 105 evenimente, dintre care 92 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 47 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 277 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 81.715 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reținute în vederea suspendării 18 de permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

 

UPDATE:// TÂNĂR BĂNUIT DE FURT CALIFICAT, REȚINUT DE POLIȚIȘTI

La data de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat un tânăr de 20 de ani, din comuna Bârnova, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări a rezultat faptul că la aceeași dată, acesta ar fi pătruns, în locuința unui bărbat de 42 de ani, din mun. Iași, situată la parter şi profitând de geamul lăsat deschis, ar fi sustras un telefon mobil, acte și bani, cauzându-i un prejudiciu de 500 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat parțial.

Tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J.

La data de 11 iunie a.c., tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași cu propuneri legale, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Tânărul a fost reintrodus în Arestul I.P.J. Iași.

Cercetările continuă.

 

UPDATE:// TÂNĂR BĂNUIT DE FURT DIN LOCUINȚĂ, REȚINUT DE POLIȚIȘTI

La data de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au identificat un tânăr de 27 de ani, din județul Cluj, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la aceeași dată, acesta ar fi pătruns în apartamentul unei femei de 33 de ani, din mun. Iași, profitând de faptul că aceasta lăsase uşa locuinţei întredeschisă, de unde ar fi sustras acte, bani și bunuri personale, cauzându-i un prejudiciu de 4.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat parțial.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

La data de 11 iunie a.c., tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iași cu propuneri legale, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Tânărul a fost reintrodus în Arestul I.P.J. Iași.

Cercetările continuă.

 

TÂNĂR BĂNUIT DE FURT, IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTI

La data de 11 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iași au identificat un tânăr de 20 de ani, din mun. Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la aceeași dată, acesta ar fi pătruns într-o tonetă situată pe raza mun. Iași şi profitând de neatenţia vânzătoarei i-ar fi sustras un portofel și 510 lei. Asupra tânărului, la controlul corporal au fost găsite bunurile susceptibile a fi sustrase.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt.

 

FEMEIE CERCETATĂ DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Iași efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 11 iunie a.c., o femeie, de 42 de ani, din mun. Iași, ar fi sustras 1.500 de lei, din locuința unei vecine, de 79 ani  la care mergea pentru a o ajuta la activități de menaj. Banii ar fi fost ţinuţi într-un plic în vitrine din sufragerie.

Cerectările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt.

 

TÂNĂR CERCETAT DE POLIȚIȘTI PENTRU TENTATIVĂ DE FURT CALIFICAT

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Răducăneni efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 11 iunie a.c., un tânăr, din comuna Răducăneni, ar fi pătruns în locuința unui bărbat, din aceeași localitate, plecat din ţară de unde ar fi încercat să sustragă mai multe electrocasnice. În momentul în care tânărull ar fi intenţionat să plece cu bunurile sustrase ar fi fost surprins de fratele părţii vătămate care venise să verifice locuinţa.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situaţiei de fapt.

 

BĂRBAT DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTOTURISM RADIAT DIN CIRCULAȚIE

La data de 11 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Iași au oprit, pentru control, pe DJ 248A, în comuna Țibănești, un autoturism condus de un bărbat, de 48 de ani, din județul Vaslui.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că autoturismul a fost radiat din circulație, iar numărul aflat pe acest autoturism în prezent este atribuit altui autoturism.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducerea unui autoturism neînmatriculat și conducerea unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.

 

BĂRBAT DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTOTURISM FĂRĂ A DEȚINE PERMIS DE CONDUCERE

La data de 11 iunie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Andrieşeni au oprit pentru control, pe DC 2, pe raza comunei Andrieşeni, un autoturism condus de un bărbat, de 77 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar ca măsură complementară s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare și reținerea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

 

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI IEȘENI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI

La data de 11 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere de către pietoni.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 20.735 de lei, dintre care 43 pentru nerespectarea regulilor de către pietoni și 40 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere.

Spre exemplu, un bărbat, de 33 ani, din oraşul Podu Iloaiei, a fost sancţionat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, cu amendă în cuantum de 290 de lei, deoarece a traversat bulevardul Dacia, din mun. Iaşi prin loc nepermis pietonilor.

 

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA PAȘCANI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

În perioada 08 iunie – 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au acţionat pe raza de competenţă pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă şi a evenimentelor rutiere.

Au fost legitimate 55 de persoane, controlate 25 de autovehicule și verificate 10 atelaje hipo.

De asemenea, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 14.725 de lei, dintre care 23 conform Legii nr. 61/1991, 19 conform O.U.G. nr. 195/2002 și 7 conform altor acte normative.

Totodată, a fost constatată o infracțiune și a fost reținut un permis de conducere.

Spre exemplu, la data de 10 iunie a.c., un tânăr de 25 de ani, din comuna Ciohorăni, a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 61/1991, cu amendă în cuantum de 500 de lei, deoarece, fiind în stare de ebrietate, a provocat scandal pe drumul public.

La data de 9 iunie a.c., a fost sancţionat contravenţional cu amendă în sumă de 500 lei, conform Legii 61/1991, un bărbat, de 32 ani, din comuna Mirosloveşti, care fiind în stare de ebrietate a provocat scandal la domiciliu.