13 Februarie 2018Sursa: IPJ IAŞI

BULETIN DE PRESĂ 13.02.2018

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR RUTIERI PENTRU SIGURANŢA PARTICIPANŢILOR LA TRAFIC

La data de 12 februarie a.c., poliţiştii rutieri  au acţionat pe raza judeţului Iaşi, pentru prevenirea şi combaterea nerespectării cauzelor generatoare de accidente rutiere. S-a acţionat, cu prioritate, pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane.

Au fost efectuate 52 de testări alcoolscopice cu aparatele alcooltest aflate în dotrea Poliţiei Rutiere.

Au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale.

A fost reținut un permis de conducere.

Spre exemplu, un bărbat, de 44 ani, din mun. Iaşi, a fost depistat în timp ce desfăşura activităţi de transport persoane cu un autovehicul, fără a purta centura de siguranţă şi fără a avea asupra sa documentele prevăzute de lege (certificatul de înmatriculare şi asigurarea auto obligatorie). Acesta a fost sancţionat contravenţional.

 

ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Ieri, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au constatat 18 infracțiuni.

La data de 12 februarie a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 10 acțiuni și s-a intervenit la 101 evenimente, dintre care 86 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 18 infracţiuni.

De asemenea, a fost depistată o persoană urmărită naţional.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 323 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 100.000 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

 

Au fost reținute în vederea suspendării 23 de permise de conducere şi retrase 12 certificate de înmatriculare.

URMĂRIT NAŢIONAL, DEPISTAT DE POLIŢIŞTI

La data de 12 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Hărmăneşti şi Secţiei 6 Poliţie Rurală Paşcani au depistat pe raza comunei Hărmăneşti un bărbat, de 36 ani, condamnat la o pedeapsă de 1,6 ani închisoare, conform mandatului de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Paşcani.

Bărbatul a fost reţinut şi încarcerat în Penitenciarul Iaşi, în vederea executării pedepsei.

 

 

ACŢIUNI LA PAŞCANI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

În perioada de 09-11 februarie a.c., poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani şi Secţiei 6 Poliţie Rurală Paşcani, au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea faptelor comise cu violenţă, comerţului ilicit şi evenimentelor rutiere.

Au fost folosite 12 autovehicule şi legitimate 42 de persoane. Au fost verificate 5 mijloace hipo şi controlate 20 de autovehicule.

Au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 22 conform Legii nr. 61/1991, 5 conform OUG 195/2002, 1 conform H.G. 984/2004, iar restul pentru alte abateri. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 9.530 lei. A fost constatată o infracţiune. Au fost reţinute 2 pemise de conducere.

Spre exemplu, în ziua de 09.02.2018, a fost depistat pe raza comunei Vânători, un tânăr, de 26 ani, în timp ce conducea un tractorce tracta o remorcă neînregistrată. A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii prevăzute de art. 334, alin. 3 Cod penal.

  •  

De asemenea, la data de 12 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au acţionat pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea furturilor din societăţi comerciale, prevenirea infracţionalităţii stradale, cât şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

 Au fost legitimate 15 persoane, 9 dintre acestea fiind conduse la sediul poliţiei pentru verificări.

Au fost identificate 2 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni. Au fost confiscaţi  0,83 mc lemn de foc.

În urma cercetarilor efectuate, a fost identificat un tânăr, care la data de 08/09.02.2018, ar fi pătruns prin efracţie în incinta unui chioşc stradal, din mun. Paşcani, iar din interior ar fi sustras mai multe produse de panificaţie. La aceeaşi dată acesta ar fi pătruns în incinta unei alte societăţi comerciale din mun. Paşcani, de unde ar fi sustras tot produse de panificaţie.

 

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO CU AUTORIZAŢIA DE CIRCULAŢIE PROVIZORIE EXPIRATĂ

 

La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 01.00, poliţiştiii din cadrul Biroului de Ordine Publică Paşcani au oprit pentru control, pe str. Grădiniţei din mun. Paşcani, un autoturism,  condus de un bărbat,  de 27 ani, din Tătăruşi. În urma verificării documentelor autoturismului s-a constatat că acesta are autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, faptă prev. şi ped. de art. 334, alin. 1 Cod penal.

 

 

CONDUCEA UN AUTOVEHICUL FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE

La data de 12 februarie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Popricani  au depistat în flagrant un bărbat, de 48 ani, din com. Popricani, care conducea pe drumul public un moped care nu era înregistrat, iar el nu este posesor de permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped. de art. 334, art. 335 Cod penal.