13 Noiembrie 2017Sursa: IPJ IAŞI

BULETIN DE PRESĂ 13.11.2017

UPDATE://CERCETAŢI PENTRU FURTURI DE CABALINE, REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răducăneni şi cei ai Postului de Poliţie Cozmeşti au identificat şi adus la cercetări doi bărbaţi, bănuiţi de comitrea unor furturi de cabaline.

Astfel, la data de 09 noiembrie a.c., poliţiştii au condus la cercetări doi bărbaţi,de 30, respectiv 35 ani,  bănuiţi că la data de 18 august a.c., ar fi sustras o cabalină, lăsată la păscut nesupravegheată pe un câmp din localitatea Cozmeşti.

Din cercetări a rezultat că cei doi ar mai fi sustras alte două cabaline, lăsate nesupravegheate la păscut pe câmp, la data de 11.09.2017, respectiv 06.10.2017.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 70%.

În baza probatoriului administrat în cauze, poliţiştii au reţinut cei doi bărbaţi pentru 24 de ore. La data de 10.11.2017, aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni şi instanţei, aceasta din urmă dispunând luarea măsurii arestării preventive a celor doi bărbaţi pentru 30 de zile.

Cei doi au fost reintroduşi în Arestul I.P.J. Iaşi, iar cercetările continuă.

 

CERCETAT PENTRU FURT DIN LOCUINŢĂ, ARESTAT PREVENTIV

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat şi condus la cercetări un tânăr, de 28 ani, din mun. Iaşi, bănuit de comiterea unei infracţiuni de furt din locuinţă.

Astfel, la data de 6 noimebrie a.c., acesta ar fi pătruns într-o locuinţă, din mun. Iaşi, iar din interior ar fi sustras bunuri în valoare de 4.400 lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au reţinut persoana pentru 24 de ore.

Ulterior, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţa admiţând propunerea parchetului şi dispunând arestarea acestuia pe o perioadă de 30 zile.

 

CERCETAŢI PENTRU TÂLHĂRIE, REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, cu sprijinul poliţiştilor locali au depistat şi adus la cercetări doi tineri, bănuiţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie.

Astfel, din cercetările efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi a rezultat faptul că, la data de 24 octombrie a.c., cei doi tineri ar fi smuls din mână unui băiat telefonul mobil, în valoare de aproximativ 4.500 lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, tinerii au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

 

MATERIAL LEMNOS TRANSPORTAT FĂRĂ DOCUMENTE DE PROVENIENŢĂ, RIDICAT DE POLIŢIŞTI

La data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 14:30, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Leţcani au depistat pe raza com. Dumeşti cinci atelaje hipo ce transportau material lemnos, fără a exista documentele legale.

S-a procedat la legitimarea conducătorilor atelajelor hipo,  stabilindu-se că au vârste cuprinse între 21 şi 37 ani şi sunt din comuna Dumeşti.

Întrucât bărbaţii nu au putut dovedi provenienţa materialului lemnos, s-a procedat la conducerea acestora la cea mai apropiată unitate de poliţie, în vederea luării măsurilor legale.

Astfel, materialul lemnos (peste 2 mc) a fost ridicat în vederea confiscării, fiind anunţat şi personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Podu Iloaiei.

Faţă de conducătorii atelajelor hipo s-a luat masura sancţionării cu amendă contravenţională conform Legii 171/2010.

  •  

La data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ciurea, au depistat pe raza com. Ciurea o autoutilitară ce transporta material lemnos, fără documente de provenienţă.

Astfel, în urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că autoutilitara în cauză, era condusă de un bărbat, din com. Mogoşeşti, care nu deţinea acte de provenienţă sau aviz de însoţire pentru materialul lemnos transportat.

Cei 2,232 metri cubi au fost ridicaţi în vederea confiscării şi predaţi Ocolului Silvic Ciurea. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010.

 

ACŢIUNI ÎN WEEK-END, PENTRU PREVENIREA EVENIMENTELOR RUTIERE PE DRUMURILE PUBLICE, DIN JUDEŢUL IAŞI

În perioada 10-12 noimbrie a.c., poliţiştii rutieri din Iaşi, Paşcani, Hîrlău şi Tg. Frumos au acţionat, cu sprijinul poliţiştilor de la ordine publică pe linia prevenirii si combaterii accidentelor de circulaţie produse pe fondul consumului de alcool sau a substanţelor psihoactive.

Astfel, dacă la data de 11/12 noiembrie a.c., în intervalul orar 18.00-05.30, poliţiştii rutieri care au acţionat în mun. Iaşi nu au depistat conducători auto fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, nu acelaşi lucru se poate spune despre celelalte zone din judeţ. De asemenea, şi în celelalte zile de acţiune au fost constatate abateri pe această linie.

În perioada menţionată, poliţiştii au aplicat 219 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 87.540 lei, dintre care 3 pentu alcool. De asemenea, au fost constatate 7 infracţiuni, dintre care 5 pentru conducerea unui auto sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere, dintre care 8 pentru alcool. De aemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Exemple:

În ziua de 12 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri au depistat pe DJ248B, în com. Leţcani un autoturism condus de un bărbat, de 41 ani, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testătii cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de puţin peste 0,40 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În ziua de 10.11.2017, poliţiştii rutieri au depistat pe D.J. 281, în afara oraşului Podu Iloaiei, un autoturism condus de un bărbat, de 56 ani, din com. Erbiceni. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de puţin peste 0,41 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
În ambele cauze  s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

URMĂRIT INTERNAŢIONAL DEPISTAT DE POLIŢIŞTI

La data de 11 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului Urmăriri Iaşi au depistat, în urma unei descinderi domiciliare un bărbat, urmărit naţional şi internaţional.

Astfel, bărbatul de 31 ani, din mun. Iaşi se sustrăgea executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală.

În baza mandatului de executare emis de Judecătoria Iaşi, cel în cauză a fost reţinut şi încarcerat în Penitenciarul Iaşi.

Au fost revocate formele de urmărire şi s-a luat măsura informării instanţei de judecată cu privire la situaţia bărbatului.

 

DEPISTAT CU BUNURILE SUSCEPTIBILE A FI SUSTRASE, ASUPRA SA

 La data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras din autoturismul parcat în incinta cimitirului, situat lângă locuinţa sa, două polizoare unghiulare şi un prelungitor electric, prejudiciul fiind în valoare de 1.200 lei.

În urma cercetărilor efectuate, la scurt timp de la sesizare a fost identificat
bănuitul comiterii faptei: un bărbat, de 45 ani, din oraş Podu Iloaiei,
asupra acestuia fiind găsite bunurile sustrase.


Prejudiciul fost recuperat în totalitate şi predat persoanei vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat urmând ca la definitivarea cercetărilor, acesta să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.

 

MATERIAL LEMNOS TRANSPORTAT FĂRĂ DOCUMENTE DE PROVENIENŢĂ, DEPISTAT DE POLIŢIŞTI


La data de 11 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Paşcani au depista pe raza com. Sireţel pe DC 148, doi bărbaţi de 52 ani, respectiv 62 ani, ambii din comuna Sireţel, care transportau cu un atelaj hipo material lemnos fără a deţine documente legale de provenienţă.

Cei doi căruţaşi au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos (1, 670 mc) a fost ridicat în vederea confiscării, fiind lăsat în custodie Ocolului Silvic Paşcani.