14 Noiembrie 2017Sursa: IPJ IAŞI

BULETIN DE PRESĂ 14.11.2017

URMĂRIT INTERNAŢIONAL IDENTIFICAT
La data de 13 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului Urmăriri Iaşi au depistat şi reţinut un bărbat, de 35 ani, din com. Şipote, urmărit naţional şi internaţional care se sustrăgea executării pedepsei de 5 luni închisoare şi 600 lei amendă penală, pentru comiterea unor infracţiuni la regimul piscicol.

În baza mandatului de executare a pedepsei, emis de Judecătoria Iaşi bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi.

Au fost revocate formele de urmărire, fiind  informată instanţa emitentă.

 

URMĂRIT INTERNAŢIONAL, DEPISTAT ÎN ITALIA

În urma colaborării dintre I.P.J. Iaşi – Biroul Urmăriri şi  autorităţile italiene, prin intermediul Biroului Sirene, a fost depistat  pe raza localităţii Torino din Italia, un tânăr, de 23 ani, din com. Lungani, care se sustrăgea executării pedepsei de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de către Judecătoria Brăila, tânărul a fost predat în favoarea României.

Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Au fost revocate toate formele de urmărire, fiind informată instanţa emitentă.

 

CERCETAT PENTRU FURT DIN LOCUINŢĂ, REŢINUT DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii Postului de Poliţie Gorban au identificat şi condus la cercetări un bărbat, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.// Acesta a fost reţinut.

Poliţiştii au identificat un bărbat, de 34 ani, din comuna Gorban, bănuit că în luna octombrie a.c., ar fi pătruns prin efracţie, într-un imobil nelocuit din comuna Gorban, de unde ar fi sustras mai multe electrocasnice, unelte şi 20 litri vişinată, cauzând un prejudiciu de aproximativ 6.000 lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 ore, urmând ca la data de 14noiembrie a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, cu propuneri legale.

Cercetările continuă.

 

ACŢIUNE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR LA PAŞCANI


La data de 13 noimebrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au desfăşurat o acţine pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit şi evenimentelor rutiere.

Au fost controlate 54 de autovehicule şi 11 mijloace hipo. Au fost legitimate 65 de persoane. Au fost controlaţi 15 agenţi economici.

Poliţiştii au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 16 conform Legii nr. 61/1991, 22 conform O.U.G. nr. 195/2002, 14 conform Legii nr. 12/1990, iar restul pentru alte abateri.

Valoarea sancţiunilor aplicate este de 28.715 lei. Au fost confiscaţi 4 mc material lemnos.

Exemple:
La data de 11noiembrie a.c. a fost depistat pe raza localităţii Sireţel, un bărbat, de 54 ani, din judeţul Suceava, care conducea un auto având inspecţia tehnică periodică expirată din data de 03.08.2017. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform art O.U.G. nr. 195/2002 şi i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare.

La data de 12 noiembrie a.c., a fost depistat pe raza localităţii Mirosloveşti, un bărbat, de 32 ani, din judeţul Neamţ, care transporta material lemnos fără documente de provenienţă. Acesta  a fost sancţionat contravenţional cu amendă în suma de 2.000 lei şi s-a confiscat cantitatea de 2,3 mc material lemnos.

 

PESTE 400 DE ELEVI S-AU ÎNTÂLNIT CU POLIŢIŞTII


La data de 13 noiembrie a.c., în intervalul orar  09:00-13:00, în cadrul Programului de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor şi a Campaniei ,,Ce faci dacă…?”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat şi desfăşurat opt activităţi educativ-preventive la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Iaşi.

Activităţile au fost interactive, discuţiile având la bază prezentarea unor situaţii de risc (în familie, la şcoală, pe stradă, în mediul on-line). În funcţie de situaţia
prezentată, împreună cu poliţiştii de prevenire, elevii au identificat cele mai potrivite măsuri de siguranţă personală şi modalităţile de reacţie, astfel încât minorii să nu devină victime. Relatările poliţiştilor de prevenire au fost însoţite de materiale video privind delincvenţa juvenilă.

De asemenea, elevii au fost încurajaţi să aibă o relaţie deschisă cu părinţii, să apeleze la sfatul lor şi al cadrelor didactice atunci când se află în situaţii dificile.
La aceste activităţi au participat în total 410 elevi (din clasele a-V-a, a-VII-a, a-VIII-a şi a-IX-a) şi 9 cadre didactice.