19 Martie 2017Sursa: IPJ IAŞI

BULETIN DE PRESĂ 19.03.2017

DEPISTAT  CU ŢIGARETE,  SUSCEPTIBILE A PROVENI DIN CONTRABANDĂ

La data 19 martie a.c., în jurul orei 08.00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie împreună cu lucrători I.J.J. Iaşi au depistat  în flagrant, în zona Piaţa Alexandru cel Bun, din municipiul Iaşi un bărbat, de 64 ani, din mun.  Iaşi, care avea asupra sa 100 ţigarete şi 3 litri alcool de provenienţă din Republica Moldova.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

 

CONDUCEA UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 18 martie a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii de la  Hîrlău, au depistat  pe D. E. 58 Hîrlău - Cepleniţa, un bărbat, de 46 ani, din oraşul Hîrlău, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat că acesta avea o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sângeîn vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevazută şi pedepsită de art. 336, alin. 1, din Codul Penal.

RAZIE ÎN MUNICIPIUL IAŞI


La data de 18 martie a.c., în intervalul  orar 08.00-12.00, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie au acţionat pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor ce pot afecta siguranţa cetăţeanului, pentru prevenirea ilegalităţilor din domeniul forestier, comerţului ilicit cu ţigarete şi produse din tutun. S-a acţionat de asemenea pentru diminuarea riscului rutier şi creşterea gradului de securitate rutieră pe raza municipiului Iaşi.

La razie  au participat şi poliţiştii Serviciului Investigarea Criminalităţii Economice, Biroului de Investigaţii Criminale, Biroului Rutier, reprezentanţi I.J.J. Iaşi, Gărzii Forestiere, Ocolului Silvic Ciurea, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Iaşi şi Poliţiei Locale Iaşi.

Obiectivele vizate au fost Târgul de cherestea, Piaţa Sudului, Bazarul Iaşi şi societăţile comerciale din zona CUG, din mun. Iaşi.

Au fost legitimate 72 de persoane, verificate 39 societăţi comerciale şi controlate 35 de autovehicule.

Au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 4 conform Legii nr. 12/1990, 4 conform H.G.  nr. 301/2012, 24 la regimul circulaţiei rutiere, iar restul pentru alte abateri.

Valoarea sancţiunilor aplicate este de 13.640 lei.

Exemple:
1.A fost sancţionată, cu amendă  de 5.000 lei, conform Legii nr. 12/1990,  o femeie  care efectua acte de comerţ în Bazar, comercializând accesorii auto fără a avea documente de provenienţă.

2.A fost sanctionată o societate comercială, cu amendă de 2.000 lei, conform  H.G. nr. 301/2012, întrucât şeful de obiectiv nu a verificat modul de efectuare a serviciului de pază de către agenţii de securitate.

 

Conducea un autoturism fără permis de conducere

La data de 18 martie a.c., în jurul orei 21:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Hârlău  au depistat un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din com. Focuri, care conducea un autoturism, pe DC 140 Fântânele, desi nu deţinea permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.