19 Aprilie 2017Sursa: IPJ IAŞI

BULETIN DE PRESĂ 19.04.2017

MANDAT DE ARESTARE PREVENTIVĂ, PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI

La data de 18 aprilie a.c.,  poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat, de 45 ani, din mun. Iaşi care figura ca urmărit naţional.

Astfel, pe numele său, Judecătoria Iaşi a emis, la data de 14 aprilie a.c. un mandat de arestare preventivă.

În baza mandatului, bărbatul a fost introdus în Arestul I.P.J. Iaşi

 

Acesta este bănuit că i-ar fi sustras, la începutul lunii aprilie, unei femei telefonul mobil din buzunar, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru furt calificat.

UPDATE://DEPISTAT ÎN TRAFIC, CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE ŞI FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

 La data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 14.30, poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliţie Andrieşeni şi Vlădeni, au identificat pe DC 2 Andrieşeni, un autoturism condus de un bărbat de 49 ani, din comuna Andrieşeni.

Din verificările efectuate în bazele de date, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul are numărul de circulaţie provizorie expirat din data de 28.01.2017.

Întrucât acesta  emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat alcoolscopic, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 18 aprilie a.c., bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca la data de 19.04.2017  să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, cu propuneri legale.

 

ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE GENERATE DE VITEZA EXCESIVĂ

La data de 18 aprilie a.c., polițiștii rutieri au acţionat pentru prevenirea încălcării limitelor legale de viteză, de către conducătorii auto, care se deplasează pe drumurile publice din judeţul Iaşi.

Astfel, poliţiştii au  aplicat  98 de sancțiuni contravenționale, dintre care 57 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 39 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere, toate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Spre exemplu,  un bărbat de 32 de ani, din județul Suceava, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.900 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile, întrucât a fost depistat conducând un auto pe D.N. 28 (D.E. 583), cu viteza de 121 km/h, într-o zonă cu limitare de viteză la 50 km/h.