20 Aprilie 2017Sursa: IPJ IAŞI

BULETIN DE PRESĂ 20.04.2017

ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA EXCESULUI DE VITEZĂ

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii rutieri au continuat seria acţiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de  nerespectarea de către şoferil regimului legal de viteză.

Au fost aplicate 153 de sancțiuni contravenționale, dintre care 86 pentru nerespectarea regimului legal de viteză (>10-20 km/h= 26, >21-30 km/h= 38, >31-40 km/h= 13, >41-50 km/h= 8, >50 km/h= 1),  1 pentru lipsa poliței de asigurare obligatorii, iar 66 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 5 certificate de înmatriculare și 5 permise de conducere, dintre care 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, a fost constată o infracțiune la regimul rutier.

Exemple:

1.Un bărbat de 46 de ani, din Italia, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.160 de lei, întrucât a condus un autoturism pe DE 583, pe raza orașului Podu Iloaiei, cu viteza de 86 km/h, pe un sector de drum limitat la 50km/h. De asemenea, acesta nu folosea luminile de întâlnire pe timpul deplasării cu autoturismul.

2. Un bărbat de 65 de ani, din Germania, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.160 de lei întrucât a condus un pe DE 583, pe raza orașului Podu Iloaiei, cu viteza de 93 km/h, pe sector de drum limitat la 50km/h.

4 MANDATE DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII PUSE ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii ieșeni au pus în aplicare 4 mandate de executare a pedepsei închisorii emise pe numele unor persoane.

Astfel, polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răducăneni și Postului de Poliţie Costuleni au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 10 luni închisoare, emis de Judecătoria Răducăneni, pe numele unui bărbat de 53 de ani, din comuna Costuleni, condamnat pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, constând în faptul că, la data de 26.07.2014, acesta a aplicat lovituri unei persoane, provocându-i leziuni.

Polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 3 ani închisoare emis de Curtea de Apel Bacău, pe numele unui bărbat de 46 de ani, din județul Neamţ, condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Iași au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Bîrnova, pe numele căruia, Judecătoria Iaşi a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani, 2 luni şi 13 zile închisoare pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Leţcani au depistat un bărbat de 48 de ani, din comuna Popeşti, pe numele căruia Judecătoria Iaşi a emis un mandat de executare a pedepsei de 1,8 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă.

În baza mandatelor de executare a pedepsei închisorii, cei 4 bărbați au fost încarcerați în Penitenciarul Iași.

 

UPDATE://DEPISTAT ÎN TRAFIC, CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE ŞI FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 14.30, poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliţie Andrieşeni şi Vlădeni, au identificat pe DC 2 Andrieşeni, un autoturism condus de un bărbat de 49 ani, din comuna Andrieşeni.

Din verificările efectuate în bazele de date, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul are numărul de circulaţie provizorie expirat din data de 28.01.2017.

Întrucât acesta  emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat alcoolscopic, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

La data de 19 aprilie a.c., bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, care a dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

 

DEPISTAȚI DUPĂ CE AR FI SUSTRAS UN TELEFON MOBIL

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Iași au depistat 2 bărbați bănuiți de comiterea infracțiunii de furt.

Astfel, la data de 19 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați de către o persoană despre faptul că, aflându-se pe bulevardul Ștefan cel Mare, din municipiul Iași, a observat doi bărbați care ar fi sustras un telefon mobil, din buzunarul unei femei.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au depistat pe Șoseaua Arcu, din municipiul Iași, persoanele bănuite de comiterea faptei: doi bărbați de 31 și 38 de ani, ambii din municipiul Iași.

În urma verificărilor efectuate s-a constat că bărbatul de 31 de ani, ar fi sustras din buzunarul unei femei un telefon mobil de aproximativ 800 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat, bărbatul de 31 de ani a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

 

FEMEIE CERCETATĂ PENTRU CONTRABANDĂ

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Iași au depistat în zona  Podu de Fier, din municipiul Iași, o femeie de 46 de ani  care deţinea spre comercializare ţigarete de contrabandă.

Cele 580 de țigarete au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 270, alin. 3 din Legea nr. 86/2006.