21 Aprilie 2017Sursa: IPJ IAŞI

BULETIN DE PRESĂ 21.04.2017

CERCETAȚI PENTRU TĂIERE ȘI FURT DE ARBORI

La data de 20 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Popricani, au depistat doi tineri de 18 și 23 de ani, din comuna Ţibăneşti, respectiv orașul Tg. Frumos, care transportaucu un atelaj hipo, material lemnos fără a avea documente de provenienţă.

În urma verificărilor efectuate s-a constat că materialul lemnos ar fi fost sustras din pădurea din comuna Popricani.

Cantitatea de 1,5 mc lemn de esenţă salcâm a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tăiere şi furt de arbori din Fondul Forestier Naţional.

 

ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA NERESPECTĂRII REGIMULUI LEGAL DE VITEZĂ

La data de 20 aprilie a.c., polițiștii rutieri au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de  nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, dintre care 19 pentru nerespectarea regimului legal de viteză (>10-20 km/h= 1, >21-30 km/h= 8, >31-40 km/h= 5, >41-50 km/h= 4, >50 km/h= 1), iar 55 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

Exemple:

1. Un bărbat de 50 de ani, din judetul Neamț, a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 290 de lei întrucât a condus un autoturismul pe DE 583, pe raza comunei Leţcani, cu viteza de 92 km/h, pe un sector de drum limitat la 50km/h. De asemenea, bărbatul nu folosea luminile de întâlnire pe timpul deplasării cu autoturismul.

2. Un bărbat de 34 de ani, din județul Suceava, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 de lei, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare și permisul de conducere pentru 90 de zile, întrucât a condus un autoturism pe DN2, pe raza localtății Motca, cu viteza de 103 km/h, pe sector de drum limitat la 50 km/h. De asemenea, s-a constatat ca autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată din data de 16.11.2016.

 

CERCETAȚI PENTRU REFUZ DE RECOLTARE PROBE BIOLOGICE

La data de 20 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au depistat 3 bărbați care, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, conduceau autoturisme   pe drumurile publice.

Astfel, un bărbat de 46 de ani, din comuna Tansa, a fost depistat de polițiști conducând un autoturism, pe D.J.280, pe raza localității Dagâţa, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, un bărbat de 58 de ani, din comuna Dagâța, a fost depistat de polițiști, pe D.J.280, conducând un autoturism sub influenţa alcoolului.

Totodată, un bărbat de 38 de ani, din comuna Rediu, a fost depistat de polițiști conducând un autoturism pe DC 78, pe raza comunei Dagâţa, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a celor 3 bărbați a rezultat o alcoolemie de peste 0,40 alcool pur în aerul expirat.

Cei trei bărbați au refuzat să fie conduși la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză polițiștii au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice.