28 Martie 2022Sursa: IPJ IASI

MESAJUL INSPECTORULUI ȘEF al IPJ IAȘI, DOMNUL CHESTOR DE POLIȚIE GÎTLAN COSTEL, CU OCAZIA ANIVERSĂRII ZILEI POLIȚIEI ROMÂNE

    Astăzi înscriem în istoria Poliției Române o nouă filă de aleasă însemnătate pentru marea familie a polițiștilor, care aniversează două secole de când și-a asumat rolul de apărătoare a drepturilor și libertăților cetățenilor și de garant a siguranței comunității.

   De la înființare până în prezent, Poliția Română a fost supusă  unui proces continuu de transformare și de modernizare. Astăzi se evidențiază o poliție profesionistă, un factor de siguranță și stabilitate în societate și un partener instituțional credibil. Nouă, polițiștilor de astăzi, ne revine sarcina de a păstra și transmite mai departe valorile Poliției Române – promovarea și apărarea principiilor democratice și a statului de drept.

   Dragi cetățeni, vă mulțumim pentru încrederea acordată, care ne onorează și ne și obligă în egală măsură să ne facem cu prisosință datoria, să acționăm cu bună-credință și disponibilitate.

   Stimați colegi, în zi de sărbătoare, vă mulțumesc pentru eforturile pe care le faceți pentru a construi o poliție respectată și apreciată. Încercările la care am fost supuși de-a lungul timpului au demonstrat că Poliția ieșeană și-a făcut datoria cu onoare și profesionalism. Adresez în mod respectuos un salut și colegilor noștri rezerviști. Dumneavoastră, familiilor și celor care vă sunt dragi, vă doresc multă sănătate și realizarea cu succes a tot ceea ce v-ați propus în viața profesională și personală.

   Și nu în ultimul rând, gândul meu se îndreaptă astăzi, cu un pios omagiu, către polițiștii care și-au pierdut viața la datorie, reprezentându-ne cu onoare.

            La mulți ani, Poliția Română! La mulți ani, tuturor polițiștilor!